Skip to content
Mika rintakuva

Mika Wickstrand

Sairaanhoitaja AMK / ETK / Seksuaalineuvoja
Ota yhteyttä +358409681019

Ensiapukoulutus

Vahva kokemus akuutti- ja ensihoitotyöstä, sekä kouluttamisesta työyhteisöissä, luovat hyvän perustan myös maallikkotasoisen ensiavun kouluttamiselle. SPR:n ETK-kouluttajan (Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja) pätevyys antaa oikeuden kirjoittaa todistukset ensiapukursseista, joita erilaiset työyhteisöt, sekä ammattiluvat edellyttävät. Tepin lisäksi työskentelen myös Kuopion yliopistosairaalan erikoissairaanhoidon päivystyksessä. Akuuttitilanteiden hoitaminen erilaisissa toimintaympäristöissä on tuttua, joten räätälöin koulutukseni tarpeidenne mukaan, mutta kuitenkin SPR:n virallisten kurssien sisältöjä noudattaen.

Terveysaiheiset luennot

Toiminta erilaisissa terveydenhoidon tehtävissä, käypähoitosuositukset, sekä jatkuva uuden opiskelu luovat perustan terveysaiheisten luentojen pohjaksi. Lähestymistapani aiheisiin on usein ennaltaehkäisyn kautta. Esimerkiksi lasten akuuttitilanteet ja tavallisten sairauksien hoito kotona ja näiden ennaltaehkäisy ovat osa materiaalejani.

Seksuaaliterveys

Seksuaalisuus on keskeinen osa meidän kaikkien elämää ja tämän alueen huomioiminen on tärkeää, kun kohtaamme erilaisia tilanteita elämänkaaremme aikana. Olen käynyt Jyväskylän ammattikorkeakoulun seksuaalineuvojakoulutuksen 30 op. Seksuaaliterveyden osalta lähestyn aiheita hyvin kansantajuisesti. Luennoissa keskitytään pääosin erilaisten sairauksien ja traumojen tuomiin muutoksiin kehossa ja seksuaalisuudessa. Seksuaalineuvonta sekä yksilön että parisuhteen tasolla.