Skip to content
Mika Tepi

Mika Wickstrand

Sairaanhoitaja AMK / ETK / ALS / Seksuaalineuvoja
Ota yhteyttä +358409681019

Mika Wickstrand - Terveydenhuollon palveluista vastaava johtaja

Yrittäjänä olen hyvin ”maanläheinen” ihminen. Haasteet on luotu ratkaistaviksi ja toisaalta uuden innovointi ja kokeilu ovat hyvin lähellä sydäntäni. ”Jos jokin asia on ihmisen tekemä niin sen voi oppia” – tämä ohjenuora on kulkenut mukana pienestä pitäen. Olen opiskellut, työn ohessa, koko aikuisikäni. Kaikista tutkinnoista, joita olen suorittanut, olen saanut ammentaa osaamista erilaisissa työtehtävissäni.

Terveydenhuollon osalta asiakas- potilasturvallisuus ja laatu ovat olleet tärkeitä asioita aina. Asiakkaan ja potilaan pitäminen keskiössä muistuttaa siitä miksi ja kenelle työtä teemme. Samoin näin yrittäjän näkökulmasta pyrimme luomaan ratkaisuja, jotka auttavat ihmisiä selviämään paremmin nykymaailman tuomien haasteiden edessä.

Vahva kokemus akuutti- ja ensihoitotyöstä, sekä kouluttamisesta työyhteisöissä, luovat hyvän perustan myös maallikkotasoisen ensiavun kouluttamiselle. SPR:n ETK-kouluttajan (Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja) pätevyys antaa oikeuden kirjoittaa todistukset ensiapukursseista, joita erilaiset työyhteisöt, sekä ammattiluvat edellyttävät. Tepin lisäksi työskentelen myös Kuopion yliopistosairaalan erikoissairaanhoidon päivystyksessä. Akuuttitilanteiden hoitaminen erilaisissa toimintaympäristöissä on tuttua, joten räätälöin koulutukseni tarpeidenne mukaan. Olen suorittanut myös kansainvälisen ALS-kurssin (Advanced Life Support -sertifikaatin  helmikuussa 2022). 

”Kurssi oli ”kansantajuisempi” ja rennompi kuin mitä aiemmin läpikäymäni SPR:n vastaavat koulutukset. Erittäin hyvä, että vetäjällä laaja kokemus ensihoidosta (ja vähän muustakin) ja esimerkit todellisista tilanteista saivat opetetut asiat jäämään paremmin mieleen” – Kurssilaisen palaute

”Koulutus oli todella monipuolinen ja kiinnostavasti esitetty. Kouluttaja selvästi tiesi mistä puhui ja käytännön esimerkit ea-tilanteista oli hyviä. Esitystyyli oli ”kansantajuinen” ja esitetyt tilanteet helposti ymmärrettäviä. Paras ensiapukoulutus missä on käyty!” – Ryhmän palaute 16 tunnin kurssin jälkeen

Toiminta erilaisissa terveydenhoidon tehtävissä, käypähoitosuositukset, sekä jatkuva uuden opiskelu luovat perustan terveysaiheisten luentojen pohjaksi. Lähestymistapani aiheisiin on usein ennaltaehkäisyn kautta. Esimerkiksi lasten akuuttitilanteet ja tavallisten sairauksien hoito kotona ja näiden ennaltaehkäisy ovat yksi osa materiaalejani.

Seksuaalisuus on keskeinen osa meidän kaikkien elämää ja tämän alueen huomioiminen on tärkeää, kun kohtaamme erilaisia tilanteita elämänkaaremme aikana. Olen käynyt Jyväskylän ammattikorkeakoulun seksuaalineuvojakoulutuksen 30 op. Seksuaaliterveyden osalta lähestyn aiheita hyvin kansantajuisesti. Luennoissa keskitytään pääosin erilaisten sairauksien ja traumojen tuomiin muutoksiin kehossa ja seksuaalisuudessa. Seksuaalineuvontaa tarjoan sekä yksilön että parisuhteen tasolla.

Ihmisenä olen helposti lähestyttävä ja verkostoidunkin erittäin mielelläni eri alojen toimijoiden kanssa. Ota siis reilusti yhteyttä esimerkiksi LinkedInissä tai laita sähköpostia.

Mika Wickstrand

mika.wickstrand@tepi.fi
040 968 1019
tepi.fi
tepi-scover.fi
ambulanssilla.fi

– Tunnethan terveytesi –